Discografie

Het Goede Doel en

alle jaren solo

Henk scoorde met Het Goede Doel in 1982 zijn eerste hit. In 1991 nam hij als eerst afscheid van Het Goede Doel, om in 2008 weer terug te keren. In 2016 nam hij opnieuw afscheid om aan zijn laatste plaat te gaan werken.

30

Hits

14

Albums

30

Liedjes schreef hij voor anderen

De Laatste Plaat

Momenteel werkt Henk aan zijn laatste album. Benieuwd naar een voorproefje?

België (1982)

België is het debuutalbum van de Nederlandse muziekgroep Het Goede Doel. Het album verscheen op elpee bij CNR Records en werd in 1983 direct op compact disc uitgebracht. De teksten zijn geschreven door Henk Temming en Henk Westbroek. Het album is opgenomen in de Bullet Sound Studio in Nederhorst den Berg, de Soundpush Studio in Blaricum en Studio Bandstand in Hilversum. Het album kon zo goed scoren omdat er een vernieuwde belangstelling was voor nederpop en omdat de single Gijzelaar enige ophef veroorzaakte. Ook de AVRO pikte de band op en liet hem veelvuldig in Toppop zien, en de singles België (Is Er Leven Op Pluto… ?) en Vriendschap hadden succes.

Koop België

Tempo Doeloe (1983)

Tempo doeloe is het tweede album van de Nederlandse muziekgroep Het Goede Doel. Het album verscheen op elpee bij CNR Records in een tijdperk dat de compact disc in opkomst was (toen circa 40 Nederlandse guldens kostend). Dat medium zag CNR Records, net als andere platenlabels niet direct zitten. De band verliet echter CNR Records en verhuisde naar Polydor, gelieerd aan Philips, de mede-ontwerper van cd. Er kwam kennelijk toch cd-vraag naar het album en in 1987 kwam dan een cd-versie. Deze cd-uitvoering vermeldde op de nummers na niets. Het album werd destijds aanbeden en verguisd; fans van de band vonden het album beter dan het vorige; de critici vonden het minder; de teksten zijn soms wat al te verbogen om de rijmen. Het album haalde nog wel goud, maar zou het succes van België niet evenaren.

Koop Tempo Doeloe

Mooi & Onverslijtbaar (1986)

Mooi en onverslijtbaar is het derde album van de Nederlandse muziekgroep Het Goede Doel, verschenen in mei 1986. Het is opgenomen tussen december 1985 en april 1986 in de Soundpush Studio te Blaricum. Het was het eerste muziekalbum dat Het Goede Doel maakte voor Polydor.

Hits van dit album zijn Liefde schijnt zo mooi te zijn, Franse auto, Verliefd, Ik zit nergens mee, Ik dans, dus ik besta, Net zo lief gefortuneerd, Nooduitgang en Alles Geprobeerd.

Koop Mooi & Onverslijtbaar

Live!!! (1987)

Live!!! is een livealbum van de Nederlandse muziekgroep Het Goede Doel. Het is opgenomen tijdens de tournee behorende bij het studioalbum Mooi en onverslijtbaar. Plaats en datum ontbreken op de hoes. Het album werd uitgegeven door Dino Music, onder licentie van Polydor. De band werd gesponsord door The Coca-Cola Company Nederland. Het album deed meteen dienst als “Best of”.

Koop Live!!!

Iedereen is anders (1988)

Iedereen is anders is een album van Het Goede Doel uit 1988. De volledige titel is eigenlijk Iedereen is anders volgens Het Goede Doel. Op dit album is de muziek en tekst geschreven en geproduceerd door de leden van Het Goede Doel (Henk Temming, Henk Westbroek en Sander van Herk), maar gezongen door tal van bekende (en minder bekende) artiesten. De muzikale uitvoering was weer wel van Het Goede Doel.

Het album is opgenomen in de Stu Stu Studio van Henk Temming en Sander van Herk in Utrecht en gemixt in Wisseloord te Hilversum.

Van de opbrengst van elk album ging twee gulden naar de door Herman van Veen opgerichte Stichting Colombine, die ijvert voor vakantievoorzieningen voor kinderen met lichamelijke en/of geestelijke problemen.

Het nummer Alles kan een mens gelukkig maken, gezongen door René Froger werd op single uitgebracht en bereikte de nummer-1 positie in de Nederlandse Top 40.

Koop Iedereen is Anders

Souvenir (1989)

Souvenir is een album van de Nederlandse muziekgroep Het Goede Doel. De band was op dit album uitgedund tot Henk Temming, Henk Westbroek en Sander van Herk. Na dit album werd het stil rond de band, Henk en Henk hadden meningsverschillen en ook de nederpop kwam in een dip. Pas in 2008 zou er nieuw werk komen, de meningsverschillen waren aan de kant gezet. Ondertussen was het verzamelalbum Geef de mensen wat ze willen en anderen verschenen.

Souvenir is opgenomen in de Stu-stu-studio te Utrecht, de privéstudio van Temming. Ook de mix vond daar grotendeels plaats, op Met open ogen en Uit vrije wil na; zij werden gemixt in de Wisseloord Studio’s in Hilversum. Van het album werden drie singles gehaald, die maar matig populair werden, zeker in vergelijking tot hun eerdere successen en Alles kan een mens gelukkig maken, gezongen door René Froger.

Koop Souvenir

Het allerbeste (1991)

Dit verzamelalbum was het laatste album van Het Goede Doel. Het bevat naast de singles ook de single: Als ik de bouw van Arnold Schwarzenegger had. De band brak op in 1991 en kwam in 2001 eenmalig bij elkaar voor 2 reünieconcerten in de HMH Amsterdam. In 2008 zou Het Goede Doel terugkeren met een nieuwe cd.

Voorjaar (1992, solo)

Voorjaar is het eerste studioalbum van Henk Westbroek, uitgebracht in 1992. De producenten van dit album waren Eric van Tijn en Jochem Fluitsma. Aan dit album hebben George Kooymans (Golden Earring), Henk Hofstede (De Nits), Peter Groot Kormelink en Herman Grimme (Jazzpolitie) ook een bijdrage geleverd.

Hits van dit album zijn Waar ze loopt te wandelen en Zou er iets aan te doen zijn.

Vrij (1994, solo)

Vrij is het tweede studioalbum van Henk Westbroek. Deze cd kwam uit in 1994 en bevat de singles Stukken liever, Helemaal alleen en Eindelijk vrij.

Westbroek (1998, solo)

Westbroek is het derde studioalbum van Henk Westbroek. Deze cd is geproduceerd door René Meister. René heeft ook deel uitgemaakt van Het Goede Doel en is ook de producer van de aanstaande plaat, De Laatste Plaat.

Aan deze cd hebben ook Gerbrand Westveen (Het Goede Doel) en Humphrey Campbell een bijdrage geleverd.

Singles van dit album zijn: Loods me door de storm, Zelfs je naam is mooi en De laatste en de eerste (samen met Nance).

De Hemel (1999, solo)

Dit vierde studioalbum is eveneens geproduceerd door René Meister. Ook heeft George Kooymans van The Golden Earring weer een bijdrage geleverd.
Ook heeft Ab Tamboer (Het Goede Doel) en de broer Koerts (Earth & Fire) bijgedragen aan het album.

Singles van dit album zijn De hemel, De zon en Als je weer verliefd wordt.

Evenbeeld (2002, solo)

Evenbeeld is het meest recente studioalbum van Henk Westbroek. Ook deze plaat is geproduceerd door René Meister en bevat 2 bijdrages van Skik (Daniël Lohues).

Singles van dit album zijn: Ik heb geen zin om op te staan (cover van Bob Bouber, met Skik), Evenbeeld en Mama.

Reünie Het Goede Doel (2008 – 2016)

Eind 2007 ging Westbroek een album opnemen in de studio van Temming. Het album zou oorspronkelijk onder Henk Westbroeks naam uitgebracht worden. Tijdens de opnamesessies echter bleek de samenwerking zo goed, dat besloten werd het album uit te brengen onder de noemer ‘Het Goede Doel’ met als albumtitel Gekkenwerk. Het album, aanvankelijk alleen te verkrijgen via een legale, gratis download via de site van een detacheringsbedrijf voor ICT’ers (IT-staffing) werd succesvol: meer dan één miljoen legale downloads. Toch stond er geen enkele opname in de hitparade, omdat gratis downloads niet worden meegeteld. De single Naast jou is ruim 35.000 keer legaal gedownload. Dit resulteerde in een nieuwe reünie en tournee met als afsluiter een benefietconcert met medemuzikanten in de Ahoy ten bate van stichting Viafrica. In 2009 schreven ze het Radio Tour de Francelied “Erop en Erover”.

Het tweede reüniealbum, getiteld Liefdewerk, is verschenen op 14 februari 2011 (Valentijnsdag). Lief, liever, liefst heet het nummer dat al vanaf 24 januari 2011 te downloaden is, als voorproefje van het album.

In 2012 namen Westbroek en Temming deel aan het televisieprogramma Ali B op volle toeren, waarin zij een eigen versie van het nummer Berghuis van Mr. Polska maakten. Mr. Polska en Ali B maakten op hun beurt een nieuwe versie van het Goede Doel nummer België. De aflevering werd 16 januari 2013 uitgezonden.

Op 24 mei 2013 werd de dubbel-cd Was alles maar precies zoals het was in café Stairway To Heaven gepresenteerd. Het album bevat persoonlijke favorieten uit het eigen oeuvre van Temming en Westbroek uit de hoogtijdagen van Het Goede Doel en nummers van de laatste twee albums, aangevuld met het nummer Alle moeders heten mamma, geschreven in het programma Ali B op volle toeren. Dit nieuwe nummer wordt op 6 mei 2013 als single uitgebracht.

Eind 2015 verscheen het laatste werk waar Henk Temming en Henk Westbroek samen op te horen zijn. Dit album heet Overwerk. Na een reeks optredens stapte Henk Westbroek op om ondermeer aan zijn eigen, laatste album, De Laatste Plaat, te gaan werken.

Singles van dit album zijn: Loods me door de storm, Zelfs je naam is mooi en De laatste en de eerste (samen met Nance).

De Laatste Plaat (2017 -)

Sinds 2017 werkt Henk Westbroek samen met producer René Meister aan zijn laatste plaat. Een paar voorproefjes zijn te beluisteren op Spotify en te verkrijgen via iTunes.

Ook heeft Henk Westbroek in 2017 zijn langverwachte biografie uitgebracht. Dit boek is te koop in de bekendere boekhandel en websites zoals Bol.com.

Deze website zal bij nieuws u het eerste op de hoogte stellen.